16 Şubat 2010 Salı

Kış, Kar ve Salep

Oğlum bu sene ilkokula başladı, haliyle ben ve eşimde yeniden okuma ve yazmayı öğrendik ilk semestre.
Neymiş efendim o LE değilmiş, LLLLLmış. Harf demeyecekmişiz ona sesmiş aslında o derken ilk semestre bitirdi Burak karnesinde tüm notları pekiyi olarak.
Semestre tatilinin başlayacağı Cuma gününe birkaç gün kala meteoroloji uyarmaya başladı kar geliyor İstanbul'a diye ve geldi de kar gerçekten cumanın ertesi cumartesi ve bembeyaz başladı bizim Burak'ın yarıyıl tatili.
O gün öğleden sonra çıktık sokağa ve evimizin yakınındaki boş arazide kartopu oynadık, kardan adam yaptık.
Akşam olunca da eşimle birlikte Eyüp meydanına indik, beyazlığına şahit olmak için meydanın.
Hava soğuktu elbette hem de eksi derecede, üşümüştük yürürken meydanda ve attık kendimizi Eyüp meydanındaki Mado'dan içeriye.
Kış aylarının vazgeçilmez içeceği, insanın soğuk günlerde için ısıtan salep söyledik iki bardak.
Mado salepin sunumuna da kendi tarzını katmış.
Uzunca bir bardakta servis ediliyor öncelikle, bardağın alt kısmına hatrı sayılır miktarda antep fıstığı üzerine bardağı dolduracak kadar salep ve üzerine tekrar antep fıstığı konuluyor.
İsterseniz diye tarçında bardağa eşlik ediyor.
O soğuk ve karlı cumartesi akşamında büyükçe bir yudum alıp ağzınıza yuttuğunuzda, salepin sıcaklığını tamamen hissediyorsunuz, fıstıkla birlikte ağzınızda kalan lezzet de cabası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder