Konya'ya birkaç defa gitme fırsatım oldu ve her seferinde de Konya şehri beni etkiledi. Konya mutfağının da bu etkiye hiç de yadsınmayacak katkısı olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.
Aslında Konya ile olan bağım doğduğum günlere kadar gidiyor. Ailemin yaşadığı müstakil 1+2 katlı evin ilk katında Konya Kadınhan'lı kiracımız oturuyordu.
kadim dostlarımdan biri olan Aziz, ben doğmadan 5 ay önce ikinci oğulları olarak doğmuştu.
Hatice teyzenin etli ekmeklerini hala bugün gibi hatırlıyorum.
Sefaköy yolu üzerinde Ovalı ise İstanbul'da Konya lezzetlerini gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bir restaurant.
Şirketim Yenibosna'da iken sıkça gittiğimiz bir lezzetli yerdi Ovalı.
O günlerde gidip de yazamadığım lezzetleri okumaya buyrun.
Bamya'yı ana yemek olarak tüketmemize rağmen Konya mutfağında çorba olarak yiyebiliyorsunuz, size tavsiyem bamya çorbasını muhakkak limon ile lezzetlendirmeniz olacaktır.
Çorbanın devamında ortaya turşu söylenebilir veya benim her seferinde yaptığım gibi etli sarma ve yoğurt ikilisi masanızda olmalı.
İçecek olarak bol köpüklü hem de bardağın üzerinden taşacak şekilde bol köpüklü ayran tabakların yanında yerini almalı.
Ana yemek olarak Konya mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri etli ekmek olmalı bence, hem de 1 metre boyunda olup masanın ortasında uzun uzadıya yer almalı.
Tatlı olarak yine Konya mutfağından lezzetler diyarına katılan kaymaklı saç arası tercih edilmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder