27 Mart 2010 Cumartesi

Pırasayı pek sevmem ama böreğin içinde lezzetli oluyor

Ne kadar lezzetli yapılsa da, zeytinyağı, havucu ve bilimum tencere içi hemtürleri ile birlikte olsa da pırasa yemeğini fazla sevmem.
Fakat eşimle tanıştığım günden beri, önceleri kayınvalidemin yaptığı evlendikten sonra da eşimin yaptığı pırasalı börek favori lezzetlerimin arasında yer almaya devam ediyor.
Nasıl mı yapılıyor pırasalı börek?
Öncelikle pırasaları ince ince kıyıyorsunuz, bunları bir tavada veya tencerede yağ, bir miktar salça, tuz ve karabiber ile iyice kavuruyorsunuz. Bu karışım böreğin içini teşkil ediyor.
Tepsinin alt kısmına birkaç kat yufkayı ıslayarak döşüyorsunuz sonra hazırladığınız pırasalı karışımı ve üstüne de birkaç kat daha yufkayı koyuyorsunuz.
Yufkaların üst kısmına da yumurta sarısı sürüp, fırında kıvamında kızarana kadar pişiriyorusunuz.
Yanında ayran bu lezzetin tamamlayıcısı oluyor.
Maalesef sizinle bu lezzetin fotoğrafını paylaşamıyorum çünkü çektiğim fotoğrafları bu lezzetli böreği yedikten sonra kontrol edince net çekilmediklerini farkettim.

1 yorum:

  1. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    Yemek Tarifleri

    YanıtlaSil