Eh ilk buluşmamız olduğu için iyi bir mekanda yemek yemek uygun olacaktı, o gün 2 oğlumun annesi olacak eşim ile birlikte gitmiştik İstiklal Caddesi Ağa Camii sokağındaki Hacı Abdullah'a .
Sadece o gün gitmedik elbette Hacı Abdullah'a, eşime orada evlenme teklif ettim, evlendiğimiz gün nikahtan sonra orada evli olarak ilk yemeğimizi yedik ve bizim için önemli olan yıldönümü günlerinde de gitmeye devam ettik.
Hacı Abdullah'ı 2001'den önce de biliyordum ve fırsat buldukça gidiyordum.
Geçen 7 Mart'ta da eşimle birlikte tanışmamızın dokuzuncu yılının dönümünde gittik tekrar Hacı Abdullah'a.
İçeri girdiğinizde sizi duvarlardaki raflara yerleştirilmiş envai çeşit turşu karşılıyor her zamanki gibi.
İlk günkü masamıza olmasa da girişteki ilk bölümde yer alan masalardan birine geçtik. Zaten ilk günkü masamıza geçemezdik de yanlış hatırlıyor olabilirim ama 2003'te Hacı Abdullah'ta bir yenileme oldu ve iç kısımı büyüterek asma kat çıktılar.
Hergün 100 çeşide yakın yemek bulunuyor menüsünde Hacı Abdullah'ın. Benim favorim ise Elbasan Tava oluyor her zaman.
Etrafında ve üzerinde bezelye tanelerinin yer aldığı beşamel sosun içinde saklı olan kuzu etinin lezzeti gerçekten tatmaya değer.
Başlangıç olarak Et suyu çorba içtim o gün,
Ortaya salata ve turşu söyledik,
Yemeklerimizin yanına eşlik etmesi için de yeni benim vazgeçilmezim Karışık Komposto masamızdaki yerini aldı.
O nasıl bir lezzettir size kelimeler ile anlatmak kolay değil. Şekeri iyi ayarlanmış, elma, ayva parçalarının içinde yüzdüğü, nar tanelerinin muz dilimleri ile yüzeyinde sandal sefası yaptığı kompostonun her kaşığında kaşığınızdaki meyvelerin ağzınızda bıraktığı lezzet ve tat farklı oluyor.
Bu mükellef menüden güzel bir Kaymaklı Ayva Tatlısı'nı mahrum etmek haksızlık olurdu o gün, benim de gönlüm bu haksızlığa izin vermedi ve kapanışı da Kaymaklı Ayva Tatlısı ile yaptık.
Çok yerde ayva tatlısı yemişimdir ama Hacı Abdullah'dakinde lezzetin yanında sunuma da önem verilmiş. İkiye bölünmüş ayva parçalarının ortasındaki boşluk kuru üzümler ile doldurulmuş, hatrı sayılır büyüklükteki kaymak tatlıdaki yerini aldıktan sonra da hepsinin üzerine çekilmiş Antep fıstığı serpilmiş.
Eğer yolunuz İstiklal Caddesi'ne düşer de lezzetli bir yerde lezzetli yemekler yemek isterseniz Hacı Abdullah'a muhakkak uğrayın.
Pahalı bir yer mi diye soruyorsanız, o gün eşimle tüm bu lezzetlere 90 TL ödedik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder